banner news

NIEUWS

10argumenten mini10 bruikbare argumenten voor een succesvolle huur(her)negotiatie met uw verhuurder 

Enerzijds zijn huurkosten vaak een serieuze hap uit het budget van een onderneming. Anderzijds beschouwt men diezelfde huurkost als een 'noodzakelijk kwaad' waar weinig aan te doen valt ! Het tegendeel is waar. Negotiëren is echter meer dan wat huurprijzen vergelijken. De volgende 10 argumenten kan u aanwenden tijdens de huur(her)negotiatie met uw verhuurder om uw huurprijs succesvol te reduceren. Wetende dat de huurkost minstens de helft is van uw totale facilitaire kosten, is dit dé driver om op te werken. Indien u zich na het lezen van deze tips nog niet zeker van uw zaak voelt, dan mag u ons uiteraard ook bellen …. 

Lees meer...

 

risicomakelaarbellen

Risico's voor kantoorhuurders indien ze naar een 'klassieke makelaar' bellen

Tegen het einde van de gangbare periode van 9 jaar is het momentum voor vele huurders aangebroken om hun huurcontract nog eens van onder het stof te halen. Het vraagstuk 'zullen we hier maar blijven zitten of kijken we uit naar een alternatieve locatie' gaat hier mee gepaard. De gemiddelde huurder neemt de telefoon bij de hand en belt een makelaar die hij meestal kent van naam omdat hun kleurrijk en opvallend bord al aan paar maanden aan de gevel hangt van het bedrijvenpark waar de huurder al 9 jaar zit. Een logische aanpak op het eerste zicht .. ware het niet dat dit toch aanzienlijke risico's inhoudt voor deze  huurder ... 

Lees meer...

 

man huurcontract4 redenen waarom u te veel huur betaalt

Enerzijds zijn huurkosten vaak een serieuze hap uit het budget van een onderneming. Anderzijds beschouwt men diezelfde huurkost als een 'noodzakelijk kwaad' waar weinig aan te doen valt ! Het tegendeel is echter waar. Volgende 4 redenen geven aan waarom u momenteel té veel huur betaalt : jaarlijkse indexaties, stijging van de leegstand, stabiele of zelfs dalende marktprijzen en eigenaars die bereid zijn tot serieuze inspanningen ...

Lees meer...

 

subleasepictureIs instappen in een 'sublease' scenario een goede zaak voor u ?

Een 'sublease' of onderhuur is een huurovereenkomst tussen een oorspronkelijke huurder en een nieuwe (onder)huurder. De oorspronkelijke huurder wil hierbij de huuruitgaven voor zijn 'overtollige' ruimte gecompenseerd zien door een onderhuurder omdat deze eerste vast zit aan een lange termijn huurcontract met de eigenaar. Een dergelijke 'set-up' kan een goede optie zijn voor sommige bedrijven om deze ruimte in te huren, maar het kan ook nadelen met zich meebrengen. Toch best even stilstaan bij de pro's en contra's dus ... !

Lees meer...

 

CresaneutralpicDe toegevoegde waarde van een 5-7-9 huurcontract voor kantoorhuurders 

Als onze (vaak buitenlandse) opdrachtgevers ons vragen wat in België de standaardtermijn van een huurcontract voor kantoren is, verwijzen wij in eerste instantie naar de klassieke 3-6-9 termijnen die als 'algemene aanvaarde principes' gelden. Vervolgens merken wij hun terechte verbazing op ! Een verbazing die wij bij Cresa delen ...

Lees meer...

 

BAESystemsBAE Systems kiest voor Cresa | 'Stay or leave business case + site selectie + huurnegotiatie'

BAE Systems, een Britse multinational actief in de defensie/security/aerospace sector met hun HQ gevestigd in Londen, heeft ook een vestiging in België (Heverlee). Hun huurcontract (647m²) eindigt in de nabije toekomst automatisch na 9 jaar. Door de jaren heen zijn de business noden van BAE Systems gewijzigd en bijgevolg wensen zij hun gehuurde oppervlakte te reduceren. Afhankelijk van de ruimtelijke en technische mogelijkheden van het bestaande gebouw en de bereidheid van de eigenaar om een kleinere oppervlakte ter beschikking te stellen, kan BAE Systems in het gebouw blijven of moeten ze op zoek naar een alternatief.

Lees meer...

 

ManpowerManpower kiest voor Cresa | 'Benchmarking, SWOT analyse & huurnegotiatie retailpanden'  

Manpower is een toonaangevende speler in de interim branche. Door de toenemende druk op de marges, kijken ook zij voordurend uit naar een rationalisatie van de ingezette middelen. Ook het kantorennetwerk en de daaraangekoppelde kostprijs wensten zij bijgevolg onder de loepe te laten nemen. Een benchmarking van hun huidige huurprijzen met de lokale marktprijzen geeft al een eerste indruk van waar men 'eerder duur gehuisvest is'. Een SWOT analyse van elk pand zorgt voor een inzicht in de ruimtelijke, technische, financiële en juridische (timing) performantie. 

Lees meer...

 

StadBeringenStad Beringen kiest voor Cresa | 'Opmaak van een accommodatiebeleidsplan voor alle gebouwen'  

De stad Beringen wordt net zoals andere overheidsbedrijven geconfronteerd met een problematiek die vaak gelijklopend is wat het vastgoed betreft: complexe verouderde gebouwen met gemengde functies (waarvoor de gebouwen in oorsprong niet voorzien waren),  weinig geïnvesteerd, veranderde behoeften, bijkomende eisen qua dienstverlening, steeds beperkter wordende financiële middelen, geen beleidsoverschrijdende visie, adhoc beslissingen die bij gebrek aan visie/strategisch plan een definitief karakter hebben gekregen met lage tevredenheid van de gebruikers tot gevolg, ….

Lees meer...

 

WabcoWabco kiest voor Cresa | 'Stay or leave business case + site selectie + huurnegotiatie' voor 1.000m²  

Wabco Belgium is momenteel gehuisvest in Groot-Bijgaarden (Petrus Bayensstraat 70) waar ze +/- 1.000m² huren in een groter gebouw waar de eigneaar zelf ook ruimte in beslag neemt. Door de jaren heen zijn hun bedrijfsnoden echter danig gewijzigd en een toekomstige opzegmogelijkheid biedt de opportuniteit om te onderzoeken in welke mate het huidig gebouw nog voldoet aan de toekomstige noden van het bedrijf.   

Lees meer...

 

LoyensenloeffLoyens & Loeff kiest voor Cresa | 'Stay or leave business case + site selectie + huurnegotiatie' voor hun HQ (7.400m²) te Brussel 

Loyens & Loeff, een toonaangevend internationaal full-service juridisch en fiscaal bedrijf, is sedert 2001 gehuisvest in Sint-Lambrechts-Woluwe (Neerveldstraat 101) waar een gebouw van 7.400m² gehuurd wordt. Hun huurcontract eindigt in 2020 maar een break optie in het contract biedt de opportuniteit om te bekijken of het huidig gebouw nog beantwoordt aan de toekomstige business noden van het bedrijf.  

Lees meer...

 

CelgeneCelgene kiest voor Cresa | 'Stay or leave business case + huurnegotiatie' voor 1.300m²  

Celgene België is momenteel gehuisvest in het Parc de L'Alliance (Braine l'Alleud) waar ze +/- 850m² huren. 

Door de jaren heen zijn hun bedrijfsnoden echter danig gewijzigd. Teneinde de toekomstige groei van Celgene op te vangen en te ondersteunen dient een nieuwe werkomgeving en een nieuwe huurovereenkomst voor ongeveer 1.300m² voorzien te worden.  

Lees meer...

 

sterkverhaalcafeCresa : Een sterk verhaal voor op café   

Als iemand aan de toog in het café zegt dat hij naar de rechtbank gaat met een advocatenkantoor dat ook de belangen van zijn tegenpartij behartigt, wordt hij uitgelachen. Toch kan dat een groot voordeel zijn. Immers: als de man in de kroeg bij Shell werkt en zijn tegenpartij een klein pompbaasje is, dan is het best handig om via je advocatenkantoor ongeneerd ‘in het vijandige kamp’ te mogen kijken. De loyaliteit van het advocatenkantoor ligt immers bij Shell, want die willen ze niet (nooit) verliezen ....

 

Lees meer...

 

Cresa ook in 2015 nummer #1 qua klantentevredenheid

Het is de meest fundamentele vraag die je aan je klanten kan stellen om te polsen naar hun tevredenheid : "Zou u ons bedrijf en dienstverlening aanbevelen bij één van uw relaties (collega's - zakenpartners - vrienden) ?". 

Bij het stellen van deze vraag aan >275 real estate managers van de Top 500 bedrijven, polste de onafhankelijke Watkins Research Group ook in 2015 weer naar hun antwoorden over 23 vastgoedadviseurs inclusief de grote internationale makelaarskantoren. En het resultaat was verbluffend.  

Lees meer...

 

Freestone 'real estate & workplace advisory' wordt Cresa (Belgium)   

Sinds 1 maart jl. maakt de business unit 'real estate & workplace advisory' van Freestone integraal deel uit van de internationale groep Cresa en lanceert zich op de markt als Cresa Belgium. 

Hiermee beantwoordt Freestone de vraag van internationale klanten die ook in België (en Luxemburg) met een vastgoed- en/of werkplekvraagstuk zitten. Cresa ziet in dit partnership de mogelijkheid om zich verder te integreren in de Europese markt. Na het Verenigd Koninkrijk en Nederland krijgt Cresa ook voet aan wal in België. Het betreft een strategisch partnership waarbij er geen aandelenwissel plaatsvindt.
 

Lees meer...

 

euro

Besparen op uw facilitaire kosten zonder kwaliteitsverlies  

Enerzijds is de huurkost vaak een serieuze hap uit het budget van een onderneming. Anderzijds is er de druk op de Facility Manager om steeds op zoek te gaan naar kostenbesparingen, en liefst nog zonder dat de kwaliteit van de facilitaire dienstverlening vermindert. Laat die huurprijs nu net een factor zijn die aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren zonder kwaliteitsverlies ! 

De frequentie van de schoonmaak verlagen, het cateringaanbod verminderen, koffie betalend maken .... zijn allemaal goede pogingen en zullen (relatief kleine) besparingen opleveren ... waar de interne klant bovendien hinder van zal ondervinden. Iets wat men in de 'war for talent' best kan vermijden. Een huurcontract negotiëren daarentegen levert aanzienlijke facilitaire besparingen op, zonder impact op de kwaliteit ! 

Wat zijn de mogelijkheden ? 

Lees meer...

 

no cure no payU betaalt vandaag waarschijnlijk té veel huur !

Dit is te wijten aan opeenvolgende indexaties van contracten die zijn aangegaan op een tijdstip dat de markthuren hoger lagen. Anderzijds zijn eigenaars vandaag bereid tot extra toegevingen in ruil voor zekerheid. De meesten eigenaars hebben immers een financiering af te lossen. Zo worden bovenop een verlaagde huurprijs, standaard kosteloze huurperiodes en/of financiële interventies toegekend door eigenaars. Freestone werkt enkel voor huurders zoals u en bespaarde gemiddeld 25% op de huurkosten van haar opdrachtgevers. Bovendien worden we enkel vergoed op deze besparing !

Lees meer...

 

8908Accommodatiebeleidsplan @ Sint-Katelijne-Waver

De gemeente Sint-Katelijne-Waver beschikt over heel wat infrastructuur op vlak van sport, onderwijs, bibliotheek, kinderopvang, jeugd, ... Een deel van de infrastructuur is verouderd en dringend toe aan renovatie. Maar ook de behoeften van de gebruikers zijn de voorbije jaren gewijzigd. Freestone is een studie gestart om te weten te komen welke behoeften er leven bij de gebruikers, wat de functie is van de gebouwen, hoe vaak ze gebruikt worden, ...

De gemeente wil uiteindelijk komen tot een evenwichtig aanbod in de verschillende kernen.